Kako prepoznati nasilje u bolnici?

Nasilje u bolnici

Nemojte si ništa zamjeriti! I najsamouvjerenije žene su u zdravstvenim ustanovama znale doživjeti neugodnosti, nipodaštavanje i prijetnje i u prvi mah nisu znale kako reagirati i oduprijeti se tome. Ne dajte se obeshrabriti, uz Vas je Vaša hrabra sestra. 

Ako vam se zdravstveno osoblje ne želi predstaviti ili Vas informirati o tome što možete očekivati prilikom zahvata. Ako vas verbalno pokušavaju odgovoriti od pobačaja, ako vam vaš/a liječnik/ca odbija pružiti potrebne informacije u vezi pobačaja ili ga odbija napraviti, ako vam medicinsko osoblje stvara poteškoće i otežava mogućnost obavljanja pobačaja, ako se susretne s bilo čim što prepoznajete kao pokušaj onemogućavanja, ili zabranu pobačaja na mjestima na kojima bi on trebao biti dostupanAko Vam šturo, drsko odgovara, ako Vas straši ili Vam prijeti, oglušuje se na Vaše riječi i bolove, znajte da niste sami.

Prijavite nasilje nadležnim tijelima (rodilištu, bolnici, Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata u vašoj županiji, Liječničkoj komori i Komori primalja).