Moje iskustvo

u kratkim crtama…

Spremna na sve kako smo pričale… moram vam reći da je osoblje bilo profesionalno, s dozom empatije, žene koje su željne upoznati me sa situacijom, sa time što očekivati, što dalje napraviti (otići na ultrazvuk nakon šta stane krvarenje, a prije iduće menstruacije). Kad sam tablete dobila u ruke nisam znala da li ih želim baciti u smeće ili popit istog trena… reset apsolutni se dogodio… ali sam se sabrala i tempirala si kada mi je pogodno da dodatno ne uzimam godišnji van ova dva dana… nakon prve dvije tablete mi nije bilo ništa, ali idući dan (24 poslije sam pila druge dvije) je počelo krvarenje, ali i jaki bolovi, a sljedeći dan ugrušci. I tad sam pila tablete i ležala i molila se samo… stvarno vjerujem da je nekim ženama ovo uobičajena bolna i obilna mjesečnica. kroz cijeli prethodni tjedan krvarim i imam te ugruške koji izlaze, glava boli tablete ne pomažu, ali radim i mogu obavljat posao nisam jako loše. Samo se vrtim oko wc dosta… Još uvijek traje, ali od vikenda je prestao trbuh boljeti… (Petrova, 2/2022.)

Pozdrav, samo da vam se javim, bila sam danas u Karlovcu, dobila tablete i popila ih. Tamo je sve bilo super i svi su bili ljubazni, osjećala sam se kao da nisam ni došla radi toga, baš je bilo ugodno. Uglavnom, sve u svemu super, jedva čekam petak da se to što prije obavi. Držite fige

… (privatna) ginekologica kaže da ako beta hcg opada da to znači da se radi o spontanom pobačaju, tj. da trudnoća neće uspjeti. i dalje tvrdi da se radi o novoj trudnoći, ali kad sam joj rekla da sam povraćala nakon uzimanja tablete je rekla da vrlo vjerojatno može biti da tablete nisu obavile svoje.
ne moram na hitnu niti kiretažu, rekla je da će se to kroz tjedan dana obaviti samo od sebe. idući tjedan u srijedu moram ponovno vaditi beta hcg i u četvrtak idem kod nje na pregled. kaže u slučaju velikih izljeva krvi i jako jakih bolova na hitnu u vinogradsku, da im mogu pokazati njezine podatke i da me ona šalje.
imamo dobre vijesti: nema više prokrvljenosti, beta hcg opada, još uvijek nije otišlo ali za 14 dana bih trebala imati menstruaciju i rekla je da ce najkasnije tada otići. idući tjedan ponovno vadim krv, čekam menstruaciju i onda ponovno odlazim na uzv da vidimo je li sve otišlo (Petrova).

Došla sam u 8:15h, oko 09:00h sam bila u sobi, između 11h i 12h se sve dogodilo. Imala sam obilno krvarenje nakon zahvata, no ne dugo, trajalo je do navečer. Promijenila sam 3 uloška i to je to. Boljelo me kao jaka menstruacija nekih 2 sata nakon zahvata a zatim je bilo sve u redu.

Bila sam hrabra, sigurna, mirna, nevjerojatno smirena i tješila sam djevojku koja se tresla od straha pred ulazom na operacijsku fotelju, i hrabrila jednu stariju gospođu koja je mislila da smo mi svi tamo spontani. Ja sam ju pustila da tako misli da ju ne uznemirim. 

Nisam doživjela nikakvu neprijatnost, niti fizičku niti od strane žena u sobi niti od osoblja bolnice. Kad smo dobili ručak, doduše bljutav i skroman, ali jedan od najboljih koje sam ikada u životu pojela  i bol se smanjila… Jer je prijalo izmučenom tijelu, jer je sve bilo humano, toplo i normalno, jer smo si svi poželjeli dobar tek i jer smo dobro. Pola sata nakon jela smo dobile otpusna pisma i otišle doma. Očekivala sam puno gori ishod i postupak a ostat će neutralano pozitivno sjećanje na to sve skupa. Zatim veliko olakšanje, pa možda i mir (Merkur, 04/2022)

Pohvala svim radnicima tamo, i doktorima i sestrama. Svi su toliko ljubazni, ne osuđuju niti ispituju razlog zašto se ide na pobačaj. Lijepo vam sve objasne i upute u sve. Dok sam bila u bolnici nakon drugih tableta, sestra i doktorica su me obilazile svakih pola sata i provjeravale jesam li dobro. Još jednom sve pohvale! (Sisak, 4/2022)