RAZOČARENJE

med. pobačaj u Zadru

Prvo bih se htjela zahvaliti na Vašem trudu i pomoći! Puno mi je značilo da sam se imala kome obratiti u ovoj situaciji, kad baš i nisam imala kome! Hvala što postojite i samo naprid jer mislim da pomažete puno žena. 🙂

Pišem Vam svoje iskustvo medikamentoznog pobačaja u Zadru da bih osvijestila žene da u Zadru, po meni, možete doživjeti najgore iskustvo.

Prvi korak koji sam obavila je bio poziv u Šibenik za termin, no ljiečnici koji obavljaju pobačaj, na žalost, već su bili na godišnjem odmoru pa sam morala razmišljati što i kako dalje. Sljedeća opcija bila je u Zadru pa sam odmah ugrabila priliku jer živim u tom gradu i mislila sam da bi mi to bilo najlakše rješenje.

U ponedjeljak sam kontaktirala bolnicu i pitala za termin pa mi je medicinska sestra odmah dala broj dežurnog liječnika koji to obavlja. Kontaktirala sam odmah i njega i on mi je objasnio da postoje dvije mogućnosti, na što sam mu odgovorila da sam se već odlučila na medikamentozni pobačaj.

Njegov odgovor je glasio: odlično, dođite odmah sada do mene, ja ću Vam dati 3 tablete koje ćete u ordinaciji popiti i sutradan biti hospitalizirani na 6 sati radi provjere je li plod zaista u potpunosti izašao. No, kada sam dosla u ordinaciju kod doktora, doista sam odmah dobila te tri tablete koje sam zatim odmah i popila – bez ikakvog ultrazvuka i bez ijednog pitanja o prijašnjoj dokumentaciji obavljenih pregleda (prvi pregled mi je bio u 5. tjednu kad se plod još na UZV nije vidio, pa sam očekivala da će barem provjeriti kakvo je stanje, ali nažalost nije bilo nikakvog pregleda).

Pri prijemu medicinske sestre su se ponašale prema nama kao da smo ubojice, a svaki kontakt sa pacijenticama je bio hladan i nikakav.

Na kraju je sve prošlo dobro, ali, ako bih nekome morala preporučiti zadarsku bolnicu, ne bih ni neprijatelju. Bilo je tu još toga, ali ne smatram da je vrijedno spomena.

Hvala najlipša stvarno, puno ste mi pomogli i samo tako nastavite!