KB MERKUR, ZAGREB

Došla sam u 8:15h, oko 09:00h sam bila u sobi, između 11h i 12h se sve dogodilo. Imala sam obilno krvarenje nakon zahvata, no ne dugo, trajalo je do navečer. Promijenila sam 3 uloška i to je to. Boljelo me kao jaka menstruacija nekih 2 sata nakon zahvata a zatim je bilo sve u redu.

Bila sam hrabra, sigurna, mirna, nevjerojatno smirena i tješila sam djevojku koja se tresla od straha pred ulazom na operacijsku fotelju, i hrabrila jednu stariju gospođu koja je mislila da smo mi svi tamo spontani. Ja sam ju pustila da tako misli da ju ne uznemirim. 

Nisam doživjela nikakvu neprijatnost, niti fizičku niti od strane žena u sobi niti od osoblja bolnice. Kad smo dobili ručak, doduše bljutav i skroman, ali jedan od najboljih koje sam ikada u životu pojela  i bol se smanjila… Jer je prijalo izmučenom tijelu, jer je sve bilo humano, toplo i normalno, jer smo si svi poželjeli dobar tek i jer smo dobro. Pola sata nakon jela smo dobile otpusna pisma i otišle doma. Očekivala sam puno gori ishod i postupak a ostat će neutralano pozitivno sjećanje na to sve skupa. Zatim veliko olakšanje, pa možda i mir (04/2022)