Trudna?

razmislite što VI želite i odlučite!

Niste namjeravali ostati trudni? Niste htjeli, niste očekivali?

Od trenutka kad ste saznali da ste trudni, niste sigurni što učiniti?

Vaš prvi osjećaj nemira Vas ne vara. Ako niste osjetili radost pri spoznaji da ste trudni, što ste to osjetili? Što god da je – osjećaje nemojte zanemariti i odbaciti.

Niste bez razloga nesigurni, dajte si vremena i razmislite je li trudnoća ono što uistinu želite ili Vas je samo strah priznati da ju želite prekinuti?

S mnogih strana će nasrnuti na Vas riječima da je pobačaj grijeh. Zahtijevat će da na svakog mislite, na nerođeno dijete, na njegovog oca, na Vaše roditelje, okolinu, na to što će susjedi reći, što će misliti svećenik. Nitko Vam neće pružiti trenutak mira i savjetovati Vas da pomislite na SEBE, Vaše zdravlje, mogućnosti i osjećaje.

I samu sebe mučit ćete istim mislima, uvjeravat ćete se da ste loša osoba jer ne činite ono što mislite da se od Vas očekuje. Nemojte se opterećivati time što drugi od Vas očekuju. Kao što Vas nitko nema pravo tjerati na prekid željene trudnoće, tako nitko nema pravo zahtijevati da zadržite neželjenu trudnoću.

Mi Vam savjetujemo: razmislite o sebi! Nema Vas čega biti sram, niti strah. Niste sebični, niste loša osoba ako razumno uzmete u obzir okolnosti u kojima ste zatrudnjeli. Ako osjećate da u ovim okolnostima ne možete i ne želite nastaviti s trudnoćom, bilo iz emocionalnih razloga, ne želite dijete s osobom s kojom ste zatrudnjeli, iz zdravstvenih razloga, ekonomskih, situacije u obitelji ili šire, jednostavno rečeno iz  Vaših vlastitih razloga – onda prekinite trudnoću. imate to pravo.

Ne morate nikome objašnjavati, niti se pravdati. Znat ćete kad je trenutak za rađanje, sad to očigledno nije. Niste ni prva žena ni posljednja koja je donijela takvu odluku. To su činile i naše majke, bake i prabake i tisuću žena prije Vas, jer su znale ili osjećale da nisu ničiji stroj za rađanje. Odrasla ste žena, misaono biće koje ima pravo odlučiti o svom tijelu, o svom zdravlju i životu.

Uzmite si vremena kako bi razmislili i bili sigurni da je Vaša odluka najbolja odluka u trenutnim okolnostima.

Imate li pitanja? Ne znate što Vas očekuje u bolnici? Bojite se zdravstvenih posljedica? Svakojake grozote ste čuli ili pročitali? Sumnjajte u tvrdnje koje Vas žele samo zaplašiti!

Znajte da Vam za lakšu odluku mi stojimo na raspolaganju, počev od svih informacija o načinu prekida trudnoće na ovoj stranici. Naravno, liječnice/ici ili medicinsko osoblje će Vas također posavjetovati.

Ako ste odlučili zadržati trudnoću
preporučujemo Vam sljedeće udruge: