POBAČAJ U SRBIJI

Ženska mreža “Hrabre sestre” pruža emocionalnu podršku i sveobuhvatnu pomoć ženama pri prekidu trudnoće.

Sloveniji se prekid trudnoće na zahtjev žene obavlja do isteka 10 (deset) tjedana (od prvog dana posljednje menstruacije). Nakon isteka deset tjedana prekid trudnoće može se obaviti uz obrazloženu molbu bolničkoj komisiji koja (ovisno o bolnici) istog dana ili u toku tjedna odlučuje o pristiglim molbama i u velikoj mjeri ih odobrava. 

HrvatskojSrbiji i Bosni i Hercegovini se prekid trudnoće na zahtjev žene obavlja do isteka 12 (dvanaest) tjedana (od prvog dana posljednje menstruacije). U posebnim slučajevima komisije mogu ženama odobriti prekid trudnoće i nakon isteka 12 tjedana. Praksa pokazuje da je u Hrvatskoj najteže dobiti odobrenje komisije, za razliku od Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine gdje se u molbama mogu navesti i socio-ekonomski razlozi za prekid trudnoće (preporučujemo bolnice SB Brežice u Sloveniji ili Plava bolnica Centar u Tuzli).

U Austriji se prekid trudnoće na zahtjev žene obavlja do isteka 14 (četrnaest) tjedana (od prvog dana posljednje menstruacije). Ako želite legalno prekinuti trudnoću nakon 12 tjedana do isteka 22 (dvadesetdva) tjedana trudnoće to možete učiniti u Nizozemskoj, tj. u Amsterdamu

PRIKUPLJAMO PODATKE ZA SRBIJU! USKORO VIŠE!

Ako imate informacije/iskustvo pobačaja, slobodno nam ih proslijedite.

Molimo Vas, navedite nam što više detalja (cijene) i imena liječnika/ca i ostalog medicinskog osoblja i kako su se ponašali prema Vama. Hvala Vam, Vaše iskustvo čini ovaj popis tako dragocjenim za sve žene! 

Beograd

ISKUSTVA IZ SRBIJE