OB PULA

Moje iskustvo što se tiče bolnice i osoblja i doktorice je bilo stvarno ok. Radi se o OB Pula, srpanj 2021.

Od dokumenata je potrebno… uputnica za prekid trudnoće od ginekologa, nalaz krvne slike i mokraće, potvrda krvne grupe. Dostavlja se mailom. Dokumentacija poslana u petak termin pregleda ponedjeljak. PCR test ne stariji od 48 h / 375 kn – privatno ne pokriva HZZO.

Išla sam na pregled u ponedjeljak (odmah su mi objasnili koji zahvat mogu napraviti, njihove prednosti i nedostatke) i u srijedu su me naručili za zahvat.

Došla sam u 7 sati, sestra me primila, jako draga i ljubazna te mi izmjerila tlak, obavila administraciju, (kirurški zahvat košta 2200 kn, a medikamentozni 900 kn) i oko 07 i 20 sam bila u sobi. Tamo su mi rekli da prilegnem i da se spremim za operaciju. U međuvremenu su došle još dvije pacijentice također za prekid trudnoće, znači ne miješaju druge pacijentice sa drugim zahvatima i dijagnozama.

U 10:00 sam išla na operaciju (pod općom anestezijom). Zahvat je trajao 15 min.

Otpuštena sam kući u 13:30 uz kontrolu za 8 dana, bez antibiotika.

Čitala sam o Hrabrim sestrama i koja su sve područja vašeg djelovanja i zato svaka vam čast i jedno veliko hvala što postojite.

2.362,34 kn je točno trošak kirurškog prekida trudnoće.

Pišem vam opet iz razloga da s vama podijelim i ovaj neugodniji dio našeg zdravstvenog sustava o kojem vi sigurno znate i itekako ste upoznati, a to da žena nema apsolutno nikakvog prava na zdravstveno osiguranje kada se radi o neželjenoj trudnoći. To konkretno mislim na bolovanje koje je itekako potrebno. Znači za zahvat ciste – polipa koju sam operirala nedavno, mi je propisano 14 dana bolovanja i mirovanje, pregled, a kod ovog drugog slučaja apsolutno ništa gdje si itekako osjetljiviji fizički i psihički .

Moraš “moliti” bolovanje preko općeg doktora koji ti može i ne mora otvoriti bolovanje ako ne želi. Iz pozicije doktora a i vas samih stavljeni ste u neugodnu situaciju kao da nešto radite protupravno, a situacija je itekako stresna i bolna i realna za otvaranje bolovanja.