OB Šibenik

Prvo Vam želim reći koliko mi je drago da ovakva mreža žena napokon postoji. Svoj sam pobačaj imala prije nekoliko godina – zahvaljujući liječnici u bolnici, medikamentoznom prekidu trudnoće i mom zdravom razumu.

Čim sam saznala da sam trudna, odmah sam znala da ne želim roditi. Bilo je naravno premišljanja, ali onda sam u jednom trenu, shvatila da ne želim roditi. Mogu, ali ne želim. Nisam htjela dijete s osobom s kojom je plod nastao. Znala sam što želim i da želim imati dijete kad JA budem spremna i s kim budem htjela.

Zvala sam bolnicu u Šibeniku. Centrala se javlja. Odmah spajaju na ginekologiju. Jako su prijatni. Došla sam u bolnicu, napravili su ultrazvuk. Jedna medicinska sestra je bila neugodna s izjavama poput “kako se to dogodilo”, “nemoj da ti se drugi put dogodi” “može jednom ne dva puta”, međutim liječnica je vidjela da mi ta medicinska sestra stvara nelagodu te ju zamolila da izađe. Nije ni svjesna koliko mi je to značilo. Ta sestra je jedino neugodno iskustvo – inače imam samo riječi hvale. Nakon ultrazvuka liječnica mi je dala dvije tablete. Za dva dana sam morala doći po još tableta. Bila je subota kad sam popila tu zadnju tabletu koja je izazvala kontrakcije. Od pola 12 do jedan sve je izašlo van. Nakon dva i po tjedna otišla sam na kontrolu i sve je bilo u redu. Krvarila sam idućih mjesec dana i poslije se sve vratilo u normalu.

Zašto ovo pišem? Ako ikome moje iskustvo može pomoći ili barem olakšati, vrijedi napisati. A također i meni bi značilo da sam imala hrabru sestru uz sebe jer bila sam sama, nitko nije znao što se događa. Jako me usrećuje činjenica da će žene imati podršku nekoga i da im kaže da je sve u redu, jer meni ipak nije bilo svejedno. Ali evo nekoliko mjeseci kasnije, ne bih mijenjala odluku, ma što god tko mislio. Nastavljam svoj život, izgradit ću svoj život i onda ću imati djecu koja će bit željena.

Poštovane, želim Vas informirati ako će to nekom ubuduće pomoći, da sam danas u OB Šibenik obavila medikamentozni pobačaj, te za liječnika i sestre na moje opće iznenađenje imam samo riječi hvale. Naručila sam se telefonski prije 2 dana za danas. Inače isti košta 2.000,00 kn. Inače sam iz Splita i nitko tamo nije htio obaviti pobačaj, već su me uputili u Šibenik. Nadam se da sam nekom pomogla (10/2022).

Samo da vam javim da smo u petak zvali Šibenik i da su nam rekli da dođemo u ponedjeljak. Rezervirali već smještaj od nedjelje, došli u ponedjeljak i doktora za koji su rekli da će bit dežuran nema niti je dežuran. U ponedjeljak ih pitamo kad će biti i kažu da dođemo u srijedu. Dođemo danas, čekamo i čujemo kako će doktor pregledati neke trudnice i ja ih pitam za pregled kod njega da bi mi rekli on nije danas tu (iako smo čuli da će doći pregledati CTG od nekih trudnica). Zovemo opet odijel i u plaču im kažem da nam već 3. put govore krivo za termin, na što mi gospođa kaže: “ja vam nemam što drugo reć nego da nije dežuran i nemam još raspored kako rade”, dok je druga osoba u ponedjeljak pogledala raspored i rekla da će biti danas.

Odustali smo od Šibenika i odlučili ići za Podobnika jer više ne znamo jer nas netko namjerno zavlači ili se nešto drugo događa, ali moram priznat jako loše iskustvo (10/2022).