NMB Vukovar

Na pregled se dolazi izmedu 6. i 7. tjedna. Kao sto znate trebalo bi traziti uputnice jer se pregledi u suprotnom naplacuju. Najbolje je zvati nakon 14 h, jave se odmah, a na pregled vecinom naruce odmah sutradan izmedu 12 i 13 h.

Za pregled je potrebno ponijeti suknju ili haljinu. Nakon pregleda doktorica objasnjava rizike zahvata, objasnjava tijek zahvata i navodi cijenu od 238 eura. Nakon pregleda je potrebno napraviti pcr covid test (za koji se isto moze dobiti uputnica  jer u suprotnom kosta 43 eura). Ostavljaju prostora za razmisljanje ako se predomislite tako da pcr test radite kad se osjecate spremnom i tek im se onda javljate s negativnim testom koji traje 48 h. Unutar tih 48 sati, najcesce vec iduci dan vas upisuju za zahvat.

Treba doci nataste u 7:30 te ponijeti spavacicu, papuce, maramice, uloske, krvnu grupu, negativan pcr test, nalaz od zadnjeg pregleda i novac.

Sestra vas zaprimi, upise sve podatke, odvede u sobu da se presvucete, uvede braunilu zbog anestezije, platite i idete na zahvat.

Prvo daju anesteziju venski i to tak jaku da ne osjetite apsolutno nista i uz to daju lokalnu anesteziju da budu sigurni da vas nece bolit. Nakon zahvata vas sestra odvodi u sobu i ondje budete 3 sata. Ona svako malo dolazi provjerit kako ste i jel trebate nesto. Kada prode 3 sata dolazi doktor i pregleda dal je sve u redu. Sestra vam pomogne da se spremite, daje antibiotik i objasnjava sve o antibiotiku.

Na pregled nakon zahvata se dolazi nakon 2 tjedna takoder s uputnicom.

Mislim da nisam nista izostavila. Takoder moram napomenuti da su sestre i doktori ondje toliko ljubazni i brizni ljudi da to ne mozete ni zamisliti. Prilagodavaju se pacijentici maksimalno te stoje na raspolaganju tokom cijelog postupka. Odgovaraju na svako pitanje i stvarno imam samo rijeci hvale za svakog od njih (03/2023).