OB Zadar

Prvo bih se htjela zahvaliti na Vašem trudu i pomoći! Puno mi je značilo da sam se imala kome obratiti u ovoj situaciji, kad baš i nisam imala kome! Hvala što postojite i samo naprid jer mislim da pomažete puno žena. 🙂

Pišem Vam svoje iskustvo medikamentoznog pobačaja u Zadru da bih osvijestila žene da u Zadru, po meni, možete doživjeti najgore iskustvo.

Prvi korak koji sam obavila je bio poziv u Šibenik za termin, no ljiečnici koji obavljaju pobačaj, na žalost, već su bili na godišnjem odmoru pa sam morala razmišljati što i kako dalje. Sljedeća opcija bila je u Zadru pa sam odmah ugrabila priliku jer živim u tom gradu i mislila sam da bi mi to bilo najlakše rješenje.

U ponedjeljak sam kontaktirala bolnicu i pitala za termin pa mi je medicinska sestra odmah dala broj dežurnog liječnika koji to obavlja. Kontaktirala sam odmah i njega i on mi je objasnio da postoje dvije mogućnosti, na što sam mu odgovorila da sam se već odlučila na medikamentozni pobačaj.

Njegov odgovor je glasio: odlično, dođite odmah sada do mene, ja ću Vam dati 3 tablete koje ćete u ordinaciji popiti i sutradan biti hospitalizirani na 6 sati radi provjere je li plod zaista u potpunosti izašao. No, kada sam dosla u ordinaciju kod doktora, doista sam odmah dobila te tri tablete koje sam zatim odmah i popila – bez ikakvog ultrazvuka i bez ijednog pitanja o prijašnjoj dokumentaciji obavljenih pregleda (prvi pregled mi je bio u 5. tjednu kad se plod još na UZV nije vidio, pa sam očekivala da će barem provjeriti kakvo je stanje, ali nažalost nije bilo nikakvog pregleda).

Pri prijemu medicinske sestre su se ponašale prema nama kao da smo ubojice, a svaki kontakt sa pacijenticama je bio hladan i nikakav.

Na kraju je sve prošlo dobro, ali, ako bih nekome morala preporučiti zadarsku bolnicu, ne bih ni neprijatelju. Bilo je tu još toga, ali ne smatram da je vrijedno spomena.

Hvala najlipša stvarno, puno ste mi pomogli i samo tako nastavite! (11/2022)

Išla sam na medikametozni pobačaj u Zadru. Nazvala sam odjel za ginekologiju i rekla u čemu je stvar, medicinska sestra koja se javila je uzela moj kontakt i proslijedila ga ginekologu koji obavlja pobačaje koji me nazvao u roku od sat vremena i rekao mi da dođem na odjel isti dan.

Dakle ne ide se u polikliniku nego u stari dio bolnice na odjel za ginekologiju. Doktor me pregledao, ustanovio trudnoću ultrazvukom, pitao o povijesti bolesti, i objasnio mi proceduru. Ni u jednom trenutku nisam osjećala osuđivanje u vezi toga što ću pobaciti.

Dao mi je tablete i rekao da ih popijem u ponedjeljak ujutro, te zakazao prijem na odjel za srijedu ujutro.

Rekao mi je da napravim BAT test za kovid i da trebam znati svoju krvnu grupu i to dvoje donijeti isprintano (ako ste krvna grupa rh negativna trebate primiti cjepivo kako bi kasnije mogle opet imati mogućnost da zatrudnite). Ja sam krvnu grupu napravila u laboratoriju Analiza u city galeriji (400kn, rezultati su za 2 dana došli na mail).

U srijedu ujutro sam se upisala u bolnicu, što se radi u zgradi odmah na glavnom ulazu, dođite 20ak minuta ranije nego što se trebate prijaviti na odjel. Uputila sam se na ginekološki odjel, pozvonila na vrata (imate zvono za svaki dio, ginekološka ambulanta, odjel za ginekologiju) tamo su me smjestili u sobu te mi je medicinska sestra dala 2 tablete (držala sam ih 10ak min između obraza i desni da se rastope i ostatak popila s vodom) i brufen od 400mg, kojeg sam odmah popila.

Nakon 2 sata su mi dali još 1 tabletu i brufen od 600mg. Krvarenje je počelo ali nije bilo jako, išla sam na wc svako toliko provjeravati. Iako se popiju tablete za bolove, koje popijete odmah kad i tablete za pobačaj, jer njima treba da krenu djelovati, bolovi su kao kad imate menstruaciju a niste popili tabletu protiv bolova. Nemojte čekati da vas krene boliti pa da onda popijete tabletu protiv bolova, popijte ju odmah. Nakon treće tablete ginekolog me pregledao i zaključio da je to to pobačaj je bio obavljen, medicinska sestra mi je dala još 1 tabletu koju sam rastopila na isti način kao i prethodne, u sobi prije no što sam bila otpuštena iz bolnice.

Ginekolog mi je rekao da ću krvariti sljedećih 8 dana i da je to normalno, a pregled da se vidi da li je sve u redu poslije dvije menstruacije kod vlastitog ginekologa ili se javiti opet u bolnicu. Otišla sam se odjaviti iz bolnice na isto mjesto gdje sam se prijavila ujutro tamo sam platila 2125 kuna (može i gotovina i kartica).

Inače, za u bolnicu ponesite veliku bocu vode, nešto hrane, uloške, udobnu odjeću, tipa tajice ili pidžamu i neke šlape, iako sam ja obuvala tenisice svaki put kad bih išla na wc.

Svi su bili apsolutno normalni oko svega i niko mi nije solia pamet da to ne radim i slično. Sve u svemu nisam požalila što sam pobacila, nemam nikakve misli o tome niti sam uznemirena ičim, i nemojte da drugi ljudi utječu na vašu odluku oko toga hoćete li ili nećete pobaciti, to je vaš život vi odlučujete o njemu. Možda se čini strašno ali nije, i stvarno ćete se osjećati 100 kila lakše nakon toga (12(2022.).

Dobar dan, ja sam evo sve obavila. Upravo sam izašla iz bolnice u Zadru. Kirurški pobačaj je prošao dobro, svi su bili jako ljubazni i profesionalni. Nisam imala nikakvu neugodnu situaciju. Dapače, imam za sve samo riječi hvale. Nakon zahvata sam spavala zbog terapije koja me dosta dobro ošamutila. Cura koja je bila sa mnom u sobi je imala medikamentozni pobačaj i iskreno, gledajući nju, baš mi je drago što sam se odlučila za ovu drugu opciju. Osjećam i tugu i olakšanje, ali ovo nije bio pravi trenutak i nadam se da neću u budućnosti imati problema zbog ovog. Vama još jednom puno hvala. Drago mi je što postoji ova stranica i vjerujem da ste pomogli mnogo žena i zato vam svaka čast.