TABLETE NARUČENE POŠTOM

med. pobačaj preko stranice Women on Web

Naručila sam tablete sa službene stranice Women on Web. Potrebno je ispuniti upitnik o tome koliko ste dugo trudni, imate li zdravstvene probleme, pijete li neke tablete itd, onda dobijete referentni broj i pošalje vam se automatski mail je li zahtjev prihvaćen ili ne. Ja sam dobila mail da Hrvatska ima legalan pobacaj i da se moj zahtjev odbija, ali sam odgovorila na mail i objasnila situaciju da u Hrvatskoj većina ginekologa ulaže prigovor savjesti i da cijena pobačaja iznosi pola prosjećne hrvatske plaće. Nakon toga je moj zahtjev prihvaćen.

Iako Women on Web ne prodaje tablete, potrebno je napraviti donaciju izmedju 70 i 90 dolara kako bi vam tablete bile poslane. Nakon što sam donirala 70 $, poslan mi je mail doktora u kojem je objašnjeno kako se tablete uzimaju, koje su moguće nuspojave i posljedice, što napraviti ako nešto pođe po krivu…

Tablete su poslane iz Bugarske i stigle su za tjedan dana, zapravo je jedini problem u svemu bila Hrvatska pošta jer su zagubili moj paket i morala sam se žaliti. Na sreću, paket se našao i nisam morala objašnjavati što je u njemu.

Kada sam naručila tablete, napola sam očekivala da neće proći carinu, ali prošle su bez problema. Zapakirane su u jednu od onih velikih žutih kuverti te zalijepljene s unutrašnje strane presavijenih papira na ćirilici. Ako ne gledate pažljivije, samo izgleda kao neki dokumenti ili poslovni spisi. Na kuverti piše da je pošiljatelj “women on web”, ali ne piše ništa specifičnije.

Trebala je stici jedna tableta Mifepristona i četiri tablete Misoprostola, ali je došla jedna tableta Mifepristona i tri tablete Misoprostola. Iz Women on Web su mi rekle da je to svejedno u redu, jer su mi poslali Misoprostol od 400, a ne 200 mikrograma.

Upute za uzimanje tableta od Women on Web su bile prvo popiti Mifepriston s čašom vode i sutradan staviti dvije tablete Misoprostola ispod jezika na pola sata dok se ne rastope, a onda nakon tri sata jos dvije (odnosno u mom slučaju jednu). To je bilo u skladu s tim što sam pročitala na internetu o medikametoznom pobačaju. Odmah nakon što su se rastopile te prve dvije tablete su mi počeli bolovi i krvarenje.

U tom mailu od doktora mi je preporučeno da napravim ultrazvuk nakon uzimanja tableta jer test za trudnoću mjeri razinu hormona koji su svejedno prisutni nakon pobačaja. Danas popodne svakako idem na ultrazvuk kod ginekologice. Mislim da je pobačaj bio uspješan jer više ne osjećam simptome trudnoće, iako još uvijek krvarim tjedan dana nakon tako da možda nije finaliziran.

Generalno sam jako zadovoljna s Women on Web, odgovorili su mi na svako pitanje jako brzo i pitali da im se javim kada dodju tablete.

Odlučila sam naručiti tablete samo zato što nisam imala novca za pobačaj u bolnici. Ja sam studentica i ovo ljeto nisam radila tako da nisam imala nikakav višak novca kojim bi mogla financirati pobačaj. Bilo mi je lakše nabaviti 600 kn za tablete, nego minimalno 1800 kn za pobačaj. Takodjer, moja obitelj radi u bolnici i nisam htjela da se pročuje.