PETROVA - KORAK PO KORAK

medikamentozni pobačaj u Petrovoj, Zagreb

Hodogram za medikamentozni pobačaj u Petrovoj bolnici u Zagrebu

  1. 1. Nalaz krvne slike (krvna grupa i RH faktor) – LABORATORIJ (zgrada 2)

Ukoliko već nemate pismeni dokaz o svojoj krvnoj grupi i RH faktoru, morate napraviti krvnu sliku

U Petrovoj 3 (u dvorištu)  nalazi se laboratorij gdje možete bez uputnice, svakim radnim danom od 7 sati ujutro dati krv za potreban nalaz. Prije uzimanja krvi ispunit ćete ove formulare:.

Tablete možete podići istoga dana ili sljedeći dan. Ukoliko podižete tablete isti dan, već nakon dva sata od vađenja krvi možete zatražiti nalaz krvi od bolničkog osoblja. U tom slučaju je krv najbolje izvaditi najkasnije do 9 sati i taj nalaz ćete platiti 558.98 kn (74.19 €). Ako imate vremena čekati do sljedećeg dana, nalaz će koštati manje.

  1. 2. Ultrazvuk – Odjel za uzv dijagnostiku (zgrada 1)

Dok čekate nalaz krvne grupe i RH faktora ili, ako ga već imate kod sebe, možete obaviti pregled ultrazvukom u Petrovoj 13, glavni ulaz, u podrumu. Cijena ultrazvuka trudnoće je 150 kuna (19.91 €). Javite se na šalteru gdje ćete platiti cijenu UZV i čekajte dok Vas pozovu na pregled.

Ako nemate nalaz krvi od ranije, tj. ako ste izvadili krv dan prije ili istoga dana ujutro, vratite se po nalaz u laboratorij. S nalazom ultrazvuka, to su svi nalazi koje trebate.

  1. 3. Razgovor i potpis dežurnog doktora – trudnička ambulanta (zgrada 5)

Dobivene nalaze (krvne grupe i ultrazvuka) predajete u trudničkoj ambulanti (zgrada 5), na šalteru od 9 sati i čekate dok Vas ne pozovu u sobu dežurnog/e liječnika/liječnice.

U čekaonici trudničke ambulante čekat ćete sa svim trudnicama koje dolaze na redovne kontrole, a u sobi zna biti nekoliko žena, tako da ćete čuti zašto su one tu, a i one će znati zašto ste Vi tu.

Dežurni/a liječnik/liječnica će Vam propisati tablete i objasniti Vam kako da ih koristite (vidi točku br. 6).

Ponedjeljkom i četvrtkom su dežurni liječnici koji nemaju priziv savjesti (Vi slobodno možete drugim danima pripremiti nalaze). Kao što vidite, prema najnovijoj objavi – pacijentice primaju od 12 do 13 sati.

  1. 4. Plaćanje zahvata – Ginekologija (zgrada 1, prizemlje)

Nakon trudničke ambulante vraćate se u glavnu zgradu bolnice i idete na šalter ginekologije (prizemlje) s nalazima te ondje plaćate cijenu prekida trudnoće koja iznosi 1800.75 kn (239 €), a koju možete platiti gotovinom ili  karticom. 

U Klinici za ženske bolesti i porode možete plaćati gotovinom i karticama. Primamo sve kartice, na rate možete platiti niže navedenim karticama, ostalima jednokratno. – PBZ VISA – 6 RATA / PREMIUM VISA (AMEX) – 6 RATA / DINERS – 6 RATA / ZABA MAESTRO (VISA) – 12 RATA.
  1. 5. Tablete – Zavod za potpomognutu oplodnju (zgrada 3)

Nakon plaćenog računa za prekid trudnoće, odlazite u Zavod za potpomognutu oplodnju, na šalter gdje će Vam izdati tablete – naznačite da tražite tablete za prekid trudnoće (a ne za medicinski potpomognutu oplodnju).

  1. 6. Uzimanje tableta kod kuće

3 tablete po 200mg mifepriston koje uzmete isti dan (prekidaju trudnoću), a u roku od 24 sata uzimate dvije tablete po 400 mg misoprostola (pokreću kontrakcije). Treća tableta se uzima isključivo po potrebi, ako ne krene krvarenje.

Neke žene znaju krvariti nekoliko dana, a neke krvare i nekoliko tjedana. Neke znaju povratiti, imati proljev i jake bolove. Sve je to normalno. Možete uzimati i tablete protiv bolova (pazite da ne povratite sve tablete). Ako dobijete visoku temperaturu koja se ne snižava s vremenom, idite na hitnu!

  1. 7, Kontrolni pregled

Kontrolni pregled u bolnici je dva tjedna nakon uzimanja tableta, a nakon mjesec dana kod ginekologa.

Iskustva:

Ostala iskustva u Petrovoj

Tortura u Petrovoj